Αναζήτηση

Εγγραφή Newsletter

Ημερολόγιο Αγώνων

Εκδρομές - Εκδηλώσεις

 

Buff Troodos Mountain Ultra 2018 στην Κύπρο

Category
02. Αγώνες Βουνού
Date
22 Sep 2018 08:00 - 20:00
Venue
16 Troodos Square
Τρόοδος 4800, Κύπρος
  • Εκκίνηση και τερματισμός στην πλατεία Τροόδους.
  • Χαμηλότερο σημείο 837μ. και ψηλότερο σημείο 1,870μ. Θετική υψομετρική διαφορά: 4,480μ.
  • Εκκίνηση στις 4:00 το πρωί με χρονικό περιθώριο τερματισμού 20 ώρες (24:00).

Ο νέος αγώνας 105 χιλιομέτρων αποτελεί μια πολύ απαιτητική πρόκληση με αυστηρά χρονικά περιθώρια και απευθύνεται σε έμπειρους και προπονημένους δρομείς. Η διαδρομή είναι απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και το έδαφος σκληροτράχηλο και συμπεριλαμβάνει επίπονη ανάβαση περίπου 10 χιλιομέτρων στο μονοπάτι Καννούρες.

Οι δρομείς που θα συμμετέχουν στον αγώνα 105 χιλιομέτρων θα ξεκινήσουν μαζί με τους δρομείς που θα τρέξουν στον αγώνα 80 χιλιομέτρων και θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή για τα πρώτα 17 χιλιόμετρα. Η διαδρομή του αγώνα διασχίζει την οροσειρά του Τροόδους ακολουθώντας την υφιστάμενη διαδρομή 80 χιλιομέτρων με 13 χιλιόμετρα επιπλέον στην αρχή και άλλα 12 στο τέλος.

Εννέα συνολικά σταθμοί ελέγχου και ανεφοδιασμού θα οργανωθούν για αυτή τη διαδρομή. Οι δρομείς θα περάσουν και τρεις φορές από την πλατεία Τροόδους, από το σημείο δηλαδή της εκκίνησης και τερματισμού όπου θα βρίσκεται και ο κεντρικός σταθμός ελέγχου και ανεφοδιασμού. Περνώντας από το κεντρικό αυτό σημείο ανεφοδιασμού θα έχετε την ευκαιρία να αναζωογονηθείτε και να χαιρετίσετε τους υποστηρικτές, την οικογένεια και τους φίλους σας πριν από την έναρξη των επόμενων σταδίων της πρόκλησης σας.

Οι δρομείς θα χρειαστούν υποχρεωτικά φακούς κεφαλής κατά την εκκίνηση του αγώνα που θα είναι πριν την ανατολή. Για τον υπόλοιπο υποχρεωτικό εξοπλισμό, δέστε τη λίστα στη σελίδα Χρήσιμες Πληροφορίες.

Χρονικά περιθώρια:

  • Πλατεία Τροόδους στο τέλος της πρώτης κυκλικής διαδρομής (Prodromos loop) (43k) – 11:00 π.μ.
  • Πλατεία Τροόδους στο τέλος της δεύτερης κυκλικής διαδρομής (Psilo Dentro loop) (69k) – 4:00μ.μ.
  • Σημείο ανεφοδιασμού Άγιου Νικολάου (85k) – 7:00 μ.μ.
  • Πλατεία Τροόδους στο τέλος της τρίτης κυκλικής διαδρομής (95km) – 10:00μ.μ.
  • Τερματισμός (105k) – 12:00 (μεσάνυχτα)

Λόγω της δυσκολίας του συγκεκριμένου ορεινού υπερμαραθωνίου, εγγραφές θα γίνονται δεκτές από δρομείς που έχουν ολοκληρώσει ένα ορεινό μαραθώνιο ή υπερμαραθώνιο μέσα στα χρονικά του περιθώρια κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων. Οι δρομείς θα πρέπει να παρέχουν το link με το αποτέλεσμα της συμμετοχής τους στον αγώνα που θα  παραθέσουν ως προϋπόθεση.

Επιπρόσθετα από το χάρτη στο Wikiloc μπορείτε να δείτε τη διαδρομή και στο https://tracedetrail.fr/en/trace/trace/49036

Μπορείτε να διαβάσετε τη μαγευτική γεωλογική περιγραφή των διαδρομών από την επιστημονική ομάδα του Γεωπάρκου Τροόδους στο http://www.troodosultra.com/el/οροσειρά-τροόδους.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν ένα πολυχρηστικό μαντήλι BUFF®, ειδικά σχεδιασμένο για τον αγώνα BUFF® Troodos Mountain Ultra 2018. Οι 3 πρώτοι νικητές (άνδρας και γυναίκα) θα πάρουν δώρο προϊόντα BUFF®. Όλοι οι δρομείς που θα τερματίσουν θα πάρουν αναμνηστικό οικολογικό μετάλλιο.

 
 

All Dates

  • 22 Sep 2018 08:00 - 20:00

Feed Display-τεστ

Feed not found.

Ημερολόγιο Αγώνων

Εκδρομές - Εκδηλώσεις

Σύνδεση Facebook

fb-1-un

ΔΕΥΤΕΡΟ

ΠΡΩΤΟ

Τα cookies επιτρέπουν μία σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα  http://trocaderoclub.gr