3oς Ορεινός Αγώνας Ζαρού Δάσους Ρούβα στην Κρήτη

Category
02. Αγώνες Βουνού
Date
04 Aug 2019 00:00
Venue
Ζαρός 700 02, Ελλάδα
3oς Ορεινός Αγώνας Ζαρού Δάσους Ρούβα στην Κρήτη 2019 - Αγώνες Βουνού 2019

O Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαρού και η ομάδα Zaros Running Team προκηρύσσουν την διεξαγωγή του 3ου Aγώνα Ορεινού Δρόμου Ζαρού – Δάσους Ρούβα ( Summer Zaros Trail Race) με ημερομηνία διεξαγωγής τις 4 Αυγούστου 2019.

Σκοπός:
Σκοπός του αγώνα είναι η γνωριμία του κόσμου με το περιβάλλον της περιοχής και του αθλήματος του ορεινού δρόμου αντοχής. Επίσης η προστασία του περιβάλλοντος αυτού όπως και η περαιτέρω ήπια τουριστική ανάπτυξη του τόπου και ειδικά του περιπατητικού τουρισμού, μέσω της βελτίωσης (σήμανσης και καθαρισμού μονοπατιών της περιοχής).

Σκοπός της οργανωτικής μας κίνησης είναι η βελτίωση των μονοπατιών της περιοχής. Κάθε χρόνο μέρος του αντίτιμου συμμετοχής στην διοργάνωση, θα πηγαίνει στην συντήρηση και βελτιστοποίηση των μονοπατιών της περιοχής.

Κανονισμοί ZTR
Γενικά: Ο Αγώνας Ορεινού Δρόμου Ζαρού - Δάσους Ρούβα ( Zaros Trail Race) έχει ημερομηνία διεξαγωγής τις 04 Αυγούστου 2019 και πραγματοποιείτε στο όρος Ίδη (Ψηλορείτης). Είναι αγώνας απόστασης 13χλμ με σύνολο υψομετρικής ανάβασης τα 750 κάθετα μέτρα και απευθύνεται σε αθλητές με σχετική επμειρία βουνού . Η εκκίνηση δίνεται από την πλατεία του Ζαρού στις 08.30 το πρωί και ο τερματισμός θα γίνει στην λίμνη του Βότομου στο Ζαρό Ηρακλείου.

Δικαίωμα - Συμμετοχής: στους αγώνες έχουν όλοι οι ενήλικες αθλητές εμπειρία από τουλάχιστον έναν αγώνα ορεινού τρεξίματος απόστασης 10χλμ. και άνω και κίνησης σε ορεινά πεδία.

Υποχρεωτικός Εξοπλισμός Ασφάλειας: Λόγω και των δεδομένων υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν την ημέρα του αγώνα συστήνεται σαν υποχρεωτικός εξοπλισμός τα παρακάτω ,

Παπούτσια ορεινού τρεξίματος
Σακίδιο πλάτης ή Ζώνη υδροδοσίας
Καπέλο
Επαρκής τροφοδοσία ( νερό ,ενεργειακά τζελ, ηλεκτρολύτες )
Προαιρετικά:

Gps ρολόι (με φορτωμένο τον χάρτη της διαδρομής)

Διαδρομή - Τεχνική Ενημέρωση:

Η διαδρομή απόστασης 13χλμ. είναι Point to Point με εκκίνηση την πλατεία του Ζαρού και τερματισμό την λίμνη Βότομος και έχει σύνολο υψομετρικής διαφοράς τα 750μέτρα+ και αποτελείται από:

83% μονοπάτι (11,5 χλμ.)

15% άσφαλτο (2,0 χλμ.)

2% ορεινό χωματόδρομο (0,5 χλμ.)

https://drive.google.com/open?id=1i2i1lYbH-Y8EjP_RF9EGIYwgqTi_eD33

Θα υπάρχει τεχνική ενημέρωση/παρουσίαση μερικές ημέρες πριν τον αγώνα όπως και πριν την εκκίνηση αυτού όπου θα αναφερθούν και περισσότερες λεπτομέρειες .

Εγγραφές - Πλήθος Συμμετοχών - Παροχές: Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 24 Ιουνίου και θα πραγματοποιούνται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης όπως και στο κατάστημα Mountainclub - Γκούφας στο Ηράκλειο(Αβέρωφ 21): cretantrail.wixsite.com/zarosrace

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019 .

Το τίμημα συμμετοχής ορίζεται :

13χλμ. 750+

Προεγγραφή μέχρι 19 Ιουλίου : 10 ευρώ
Από τις 20 Ιουλίου και μετά : 12 ευρώ
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ορίζεται σε:

13χλμ. 200 συμμετοχές

Παροχές Διοργάνωσης:

Αριθμός Αθλητή
Πρώτες βοήθειες
Τροφοδοσία στον Αγώνα
Μετάλλιο Τερματισμού
Αναμνηστικό Δώρο/Έπαθλο Τερματισμού
Μεταγωνιστικό Γεύμα

 

 

Σταθμοί Τροφοδοσίας - Σημεία Ελέγχου:

Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών με 3 (1+1x2) σταθμούς τροφοδοσίας και άλλα 2 σημεία ελέγχου.

Στους σταθμούς θα υπάρχουν Φρούτα, Αλμυρά Σνακ, Νερό, Ισοτονικό Ποτό, κ.α.

Οι σταθμοί αν και δεν απέχουν πολύ ώρα μεταξύ τους , συνιστάται ο κάθε αθλητής να εκτιμήσει την κατάσταση και αν το θεωρεί σκόπιμο να έχει και συμπληρωματική τροφοδοσία στο σακίδιο του λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν. Συγκεκριμένα:

Σταθμοί:

Σπηλιάρα Α : 3.8 Km Απόσταση – 290m Συνολική Θετική Υψομετρική
Αγ. Γιάννης : 8.5 Km Απόσταση – 650m Συνολική Θετική Υψομετρική
Σπηλιάρα Β : 11.3 Km Απόσταση – 710m Συνολική Θετική Υψομετρική

Σημεία Ελέγχου:
Μοναστήρι : 2.3 Km Απόσταση – 150m Συνολική Θετική Υψομετρική
Δάσος Ρούβα: 7.9 Km Απόσταση – 650m Συνολική Θετική Υψομετρική
Χρονικά Όρια - Εγκατάλειψη : Η διοργάνωση, λόγο ασφάλειας των διαγωνιζομένων αλλά και λόγο της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα, όπως και του αγωνιστικού χαρακτήρα του γεγονότος έχει θεσπίσει χρονικά όρια.

Όριο τερματισμού: 3 ώρες .

Εγκατάλειψη : Σε περίπτωση που ο αγωνιζόμενος δεν μπορεί να συνεχίσει ή έχει παρέλθει το χρονικό όριο αποκλεισμού, πρέπει υποχρεωτικά να ενημερώσει κάποιον από την διοργάνωση, να μεταβεί στον πλησιέστερο σταθμό και να παραδώσει το νούμερο του.

Εξωτερική Υποστήριξη: για λόγους ισονομίας επιτρέπετε μόνο στους σταθμούς του αγώνα.

Ασφάλεια - Αποποίηση Ευθύνης : Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η οργανωτική ομάδα αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα αποτελέσματα είναι αυξημένος.

Σηματοδότηση: της διαδρομής θα είναι πυκνή με κόκκινες, πορτοκαλί βουλές, κόκκινη κορδέλα και όπου χρειαστεί ταινία έργου. Σε καμία περίπτωση ο αγωνιζόμενος δεν πρέπει να περάσει 50 μέτρα σε μονοπάτι ή 100 μέτρα σε χωματόδρομο χωρίς να δει σημάδι. Καλό είναι οι συμμετέχοντες να έχουν άποψη επί της διαδρομής και να την έχουν μελετήσει. Αν παρόλα αυτά δεν είστε σίγουροι μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο της διαδρομής από την ιστοσελίδα του αγώνα και να την χρησιμοποιήσετε σε Gps συσκευή.

Περιβάλλον: ο αγώνας διεξάγεται σε προστατευμένες περιοχές φυσικού κάλους . Οι δρομείς είναι αυτονόητο ότι πρέπει να σέβονται το περιβάλλον. Πιθανή ρύπανση κάθε είδους θα τιμωρείτε αυστηρά από την διοργάνωση.

Ποινές: Η μοναδική ποινή που επιβάλλεται σε όλα τα παραπτώματα & παραβιάσεις κανονισμού, είναι ο αποκλεισμός/αποβολή. Επιβάλλεται σε:

ρύπανση διαδρομής
κοψίματα διαδρομής (shortcuts )
ανάρμοστη συμπεριφορά προς το προσωπικό τη διοργάνωσης
απώλεια αριθμού αθλητή και οποιαδήποτε άλλη επιλήψιμη συμπεριφορά.

Καιρός - Ακύρωση Αγώνα: Ο Αγώνας διεξάγεται σε ορεινό πεδίο. Το πιθανότερο είναι να επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες . ΟΙ αθλητές θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην σωστή αναπλήρωση ηλεκτρολυτών (η υπερβολική κατανάλωση μόνο νερού επιφέρει Υπονατριαιμία και δημιουργεί κίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό ) και να είναι προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν τις συνθήκες αυτές.

Έπαθλα - Ηλικιακές Κατηγορίες - Μετάλλια: Θα υπάρχουν οι εξής κατηγορίες:

Αγώνας 13 χλμ .

Γενική Ανδρών (3)
Γενική Γυναικών (3)
Ανδρών 50+ (1)
Γυναικών 50+ (1)
Βετεράνων Ανδρών/Γυναικών 60+ (1)
Νέων -19 (1)
Οι απονομές θα γίνουν στις 12:00 , όπου μετά θα ακολουθήσει παραδοσιακό μεταγωνιστικό γεύμα .

Πως θα έρθετε: Η λίμνη Βότομου στο Ζαρό βρίσκεται 50χλμ. νότια της πόλης του Ηρακλείου και 75χλμ. νότια του Ρεθύμνου, η πρόσβαση είναι εύκολη και με αυτοκίνητο διαρκεί περίπου 40 λεπτά απο το Ηράκλειο. Για περισσότερες πληροφορίες: cretantrail.wixsite.com/zarosrace

Πού θα μείνετε: Υπάρχουν ξενοδοχεία παραδοσιακοί οικισμοί και ενοικιαζόμενα δωμάτια στα οποία θα μπορούσατε να μείνετε στον Ζαρό , πολύ κοντά στην λίμνη.

http://www.eleonas.gr

http://www.nana-apartments.gr

http://www.idi-hotel.gr

http://www.studiokeramos-zaros.gr

Πληροφορίες-Επικοινωνία:
Υπεύθυνοι Διοργάνωσης:

Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαρού
Μανιουδάκης Κωνσταντίνος τηλ: 6977810836
Λεωνίδης Αναστάσιος τηλ: 6947122721
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ιστοσελίδα: cretantrail.wixsite.com/zarosrace

Σελίδα FB: Zaros Trail Races

 
 

All Dates

  • 04 Aug 2019 00:00

Feed Display-τεστ

Feed not found.

Αναζήτηση

Εγγραφή Newsletter

Ημερολόγιο Αγώνων

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
5
6
7
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
25
26
27
29
30
31

Εκδρομές - Εκδηλώσεις

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Σύνδεση Facebook

fb-1-un

ΔΕΥΤΕΡΟ

ΠΡΩΤΟ

Τα cookies επιτρέπουν μία σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα  http://trocaderoclub.gr